Cidhe Phort Rìgh agus Sràid a' Chidhe, An t-Eilean Sgitheanach
Port Rìgh
bàta
soitheach
soithichean
Portree Pier and Quay Street, Skye

cidheachan; cidhe; calachan; cala; port; puirt; bàtaichean; bàta; soitheach; soithichean; cairtean-puist

Dualchas Postcards

Chithear Sràid a' Chidhe ann am Port Rìgh san Eilean Sgitheanach sa chairt-phuist seo. Chaidh Cidhe Phort Rìgh a thogail le Tòmas telford eadar 1818 agus 1820. Chleachd bàtaichean-smùide a bha a' giùlan bheathaichean is gual a bhith a' tadhal ann. Bha seo na cheangal cudromach do dh'eileanan iomallach.<br /> <br /> Chuireadh crìoch air Sràid a' Chidhe faisg air deireadh an 19mh linn. Tha i co-shìnte ris a' chidhe. Tha Am Meall ris a' chùl. B' ann an seo a chleachd iad a bhith a' crochadh dhaoine. Tha tobhta seann tùr-faire air mullach a' chnuic. B' e Alasdair Mac Leoid a thog an tùr ann an 1851. Tha an tùr a-nis air a leasachadh.<br /> <br /> B' e Cill Targhlain (an teampall aig bonn a' ghlinne) an t-ainm a bha air a' bhaile bho thùs. An dèidh dhan Rìgh Seumas V tadhal ann an 1540, chaidh an t-ainm atharrachadh gu Port an Rìgh <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />