An Cala, Port Rìgh, An t-Eilean Sgitheanach
Port Rìgh
cala
cidhe
The Harbour, Portree, Isle of Skye

baile beag; cala; cidhe

Dualchas Postcards

Chan eilear eòlach air dè tachartas a tha a' tàladh sluagh don chidhe aig a' chala ann am Port Rìgh. Chaidh an cidhe a bha air a dhealbhadh le Telford, a thogail anns na 1820an agus chaidh ath-leasachadh agus a leudachadh ann an 1902 nuair a chaidh cidhe-fiodha ùr a chur ris a bharrachd air toglaichean cloiche le mullaich sgleata a bha air an cleachdadh mar stòran agus oifisean. 'S e piseach mòr a bh' anns na leasachaidhean seo a thaobh goireasan airson an trabhaig a bha a' cleachdadh a' chala a bha a' fàs; bàtaichean-smùide a' toirt luchd-turais gu cunabhalach, bàtaichean a' phuist agus bàtaichean-bathair a bharrachd air bàtaichean-iasgaich.<br /> <br /> Tha an Taigh-òsda Rìoghail, Taigh-òsda a' Chidhe agus na bhitheadh an Taigh-òsda Temperance uile anns an dealbh seo a bharrachd air taighean Corran Bheaumont a ghabhadh a thoirt air màl a bha a' sealltainn cho trang 's a bha an t-eilean le luchd-turais <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />