An Cuiltheann, An t-Eilean Sgitheanach
Port Rìgh
An Cuiltheann
bàta-smùide pleadhaig
The Cuchullins I.O. Skye

caairt-puist tràth; Port Rìgh; Cuchullins; An Cuiltheann; bàta-smùide pleadhaig

Dualchas Postcards

Tha a' chairt-phuist seo inntinneach air sgàth a h-aois a thuilleadh air an dealbh. Ro 1894 bha a h-uile cairt-phuist air an toirt a-mach tro oifis a' phuist le stampa a bha air a chlò-bhualadh ro-làimh. Tha a' chairt-phuist seo a' sealltainn an ath-dhealbhachaidh far an robh aon taobh air a chleachdadh airson seòladh a-mhàin agus stampa tàthaidh agus an taobh eile airson na h-ìomhaigh agus cuideachd teachdaireachd sam bith. Glè thric b' e gràbhailean bho dheilbh loidhne a bh' anns na h-ìomhaighean air na cairtean-puist bu tràithe. Ann an 1902, b' e Breatainn a' chiad dùthaich a bha a' cleachdadh chairtean-puist le aon taobh air a roinn airson an seòladh agus an teachdaireachd agus an taobh eile air a chleachdadh airson ìomhaigh.<br /> <br /> 'S e Bàgh Phort Rìgh, le sreath bheanntan sònraichte A' Chuilthinn ann an cùl an deilbh, an sealladh a tha seo. Tha bàta-smùide pleadhaig a' feitheamh aig a' chidhe, agus tha dà bhàt'-iasgaich sa bhàgh <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />