Redcliff, Port Rìgh
Port Rìgh
taighean bàta
Redcliff, Portree

Redcliff, Port Rìgh

taighean; Redcliffe; Port Rìgh; bailtean; taighean bàta

Dualchas Postcards

Tha Redcilff (uaireannan Redcliffe) stèidhichte ann ann Scorrabreac air taobh tuath bàgh Phort Rìgh agus is dòcha gun deach ainmeachadh às dèidh nan creagan a tha a' sgaradh na sgìre seo den bhaile bhon chala. <br /> <br /> Tha na taighean a chithear an seo air Rathad Mill. Bha Radcliff aig fear de na Dòmhnallaich co-cheangailte ri Taigh Viewfield a tha cuideachd ann am Port Rìgh. Thàinig Harry MacDhòmhnaill don Eilean Sgitheanach tràth sna 1800an agus dh'fhàs e fhèin is a theaghlach gu bhith mar phàirt cudromach de shòisealtas an Eilein Sgitheanaich. Ghabh a mhac, air an robh Harry cuideachd (1855-1905) an taigh thairis bho athair agus bha mac eile, Iain (1849-1921) a' fuireach an toiseach ann an Taigh Phort Rìgh agus an uair sin ann an Redcliff. Tha teaghlach Iain - teaghlach a mhic Am Màidsear Seanalair Harry MacDhòmhnaill (1866-1976)- fhathast a' fuireach anns an taigh. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />