Home Farm Avenue, Port Rìgh, An t-Eilean Sgitheanach
Port Rìgh
Port Rìgh
Taigh-òsta Taigh Phort Rìgh
Home Farm Avenue, Portree, Isle of Skye

rathaidean; bailtean; Port Rìgh; Taigh-òsta Taigh Phort Rìgh

Dualchas Postcards

Tha an sràid air a bheil ainm caran mòr-chùiseach - Home Farm Avenue (a-nis Road) - a' dol bho cheàrnag a' bhaile ann am Port Rìgh don tuathanas air iomall a' bhaile. Bha an tuathanas na phàirt de dh'Òighreachd MhicDhòmhnaill, faisg air Taigh Phort Rìgh. Chaidh seo a thogail airson fear-ionaid A' Mhorair MhicDhòmhnaill ann an 1809. Ann an 1818, chaidh a ràdh mu ghàrraidhean an taighe gun robh iad "in a state of cultivation highly creditable to the exertions and good taste of the owner". Dh'fhaodte gun deach na craobhan uile a chur leis an aon duine gus coltas na b' fheàrr a thoirt don fhrith-rathaid don taigh. Gu mi-fhòrtanach, chan eil a' mhòr-chuid de na craobhan ann tuilleadh agus ged a tha Taigh Phort Rìgh fhathast ann, is e taigh-òsta a th' ann a-nis agus tha sgeama taigheadais a-nis ann air na h-achaidhean. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />