Loch na Cairidh, an Dùnan, An t-Eilean Sgitheanach
An Dùnan
costaichean
iomall-fairge
Loch-na-Cairidh, Dunan, Skye

Loch na Cairidh; Lochan Mara; iasgaich mara; cairidh; glac èisg; costaichean; iomall-fairge

Dualchas Postcards

Tha an loch seo, Loch na Cairidh eadar baile beag an Dùnain agus eilean Sgalpaigh. Chithear bìdeag beag de Scalpay aig mullach na deilbhe air an taobh chlì. <br /> <br /> Tha 'cairidh' a' ciallachadh fish-trap or weir, balla ann an leth-chearcall os cionn os cionn comharra na h-ìsle mara gu tric aig ceann caolais. Bhiodh gluasad na tìde mara a' glacadh an èisg air cùl seo agus gabhadh an toirt a-mach ann an lìontan beaga. Cha bhiodh mòran èisg gan glacadh san dòigh seo agus cha bhithear a' dèanamh seo tuilleadh ach aig an àm is e pàirt cudromach den dòigh-ithe aig daoine a bhiodh ann. Is e taigh-prìobhaideach a th' anns an sgoil a-nis. Tha an t-ainm cairidh fhathast ann, ge-tà, agus chithear cuid de na cairidhean briste ri taobh a' chosta. Chaidh an dealbh seo, air an deach dealbhan a chur le làimh, a thogail anns an Dùnan. Tha Creag Stròlamas follaiseach ri taobh na deilbhe. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />