Baile am measg Beannan an Eilein Sgitheanaich
An Lùib
an Cuiltheann
Beinn Dearg Mhòr
A Township midst the Mountains of Skye.

bailtean; an Cuiltheann; Beinn Dearg Mhòr

Dualchas Postcards

Tha na taighean-tughaidh a chithear san deilbh seo ann an seann bhaile croitearachd Lùib a tha suidhichte air tràigh Loch Aineirt air costa an ear an Eilein Sgitheanaich. Tha e tarsainn air lùb sna rathad mhòr, an A850, a tha a' dol bho Chaol Àcainn gu ruige Port Rìgh. Chaidh an rathad seo a thogail an cois an locha gus nach biodh feum air a' bheinn os cionn an Dùnain a shreap. An toiseach bha 24 togalaichean tughaidh sa bhaile, agus na gàrraidhean, cuairteachaidhean agus an gàrradh-cinn a bha nan cois. An-diugh tha a' chuid as motha de na taighean-tughaidh air an sglèatadh, ach tha taigh-tughaidh no dhà ann fhathast. 'S ann on chiad leth den 20mh linn a tha an dealbh seo de Lùib, agus beanntan a' Chuilthinn Deirg air a chùlaibh. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a><br />