Sabhal Mòr Ostaig, a' Cholaiste Ghàidhlig, An t-Eilean Sgitheanach
Ostaig
SMO
Colaiste Ghàidhlig
OGI
Sabhal Mor Ostaig, Gaelic College, Skye

Chaidh Sabhal Mòr Ostaig a stèidheachadh ann an 1973 ann an seann sabhal ann an Ostaig ann an Slèite san Eilean Sgitheanach. Bha na toglaichean seo le oighreachd MhicDhòmhnaill roimhe seo. B' e a' chiad amas aig an t-Sabhal leabharlann Gàidhlig a stèidheachadh ach san ùine fhada, b' e am plana colaiste tro mheadhan na Gàidhlig a stèidheachadh a bhiodh a' toirt seachad foghlam àrd-ìre do luchd na Gàidhlig sa chànan aca fhèin agus ann an suidheachadh dùthchail. Bha an t-amas ann cuideachd cothrom a thoirt do dhaoine a bha bàidheil don chànan a h-ionnsachadh. Chaidh na clasaichean samhraidh, clasaichean oidhche agus tachartasan Gàidhlig am meud gu mòr agus tha a' cholaiste a-nis na pàirt de dh'Oilthigh na Gàidhealtachd is nan Eilean agus i a' toirt seachad làn chùrsaichean ceum tro mheadhan na Gàidhlig. A bharrachd air a' chànain is a' chultar fhèin, bidh a' cholaiste cuideachd a' toirt seachad cùrsaichean anns na meadhanan, ann an craoladh Gàidhlig ann an IT agus gnìomhachas air campus ùr, Àrainn Chaluim Chille, anns a bheil na goireasan as ùire.

INBHIR NIS: Slèite

foghlam; colasitean; SMO; Colaiste Ghàidhlig; OGI