An Teaghlach Mac a' Phearsain, Caol Loch Aillse
Caol Loch Aillse
cungaidhear
earalasan cogaidh
Macpherson Family, Kyle of Lochalsh

An Dàrna Cogadh; Ceimigear A' Chaoil; cungaidhear; earalasan cogaidh

Duncan Macpherson (photographs)

Tha Donnchadh Mac a' Phearsain, a mhac Niall agus a bhean Mairead còmhla ri Sally an cù aca, nan suidhe air pocannan gainmhich air taobh a-muigh an dachaigh, 'Gleann Cuidheil' ann an Caol Loch Aillse. B' e fasgadh ionnsaigh adhair a bh' ann an seilear an taigh aca aig àm an Dàrna Cogaidh, ged nach robh e tric air a chleachdadh a' dh'aindeoin 's gum b' e Ionad Nèibhidh a bh' ann an Caol Loch Aillse aig àm a' chogaidh. Bha Niall mu 19 anns an dealbh seo a dh'fhaodadh a bhith air a thogail le a phiuthair, Màiri. Bhàsaich Niall aig aois 24 air 21 An Cèitean 1944, mar thoradh air leòintean a fhuair e a' dèanamh seirbheis aig 16mh Armlann Gunnachan an Airm ann an Kent..<br /> <br /> Tha an dealbh camara air a chlò-bhualadh mar chairt-puist, ach tha stampa purpaidh air a chùlaibh ag ràdh "CANCELLED THIS IS NOT A POSTCARD" <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>