Màiri Hudson, Nic a' Phearsain roimhe
Caol Loch Aillse
cungaidhear
tidsear
Mary Hudson, nèe Macpherson

'Gleann Cuidheil'; gàrradh; cungaidhear; tidsear

Duncan Macpherson (photographs)

B' e an nighean aig Donnchadh Mac a' Phearsain , an Cungaidhear ann an Caol Loch Aillse, a bha cuideachd na neach-togail-dhealbh dealasach a bh' ann am Màiri Nic a' Phearsain (Hudson an dèidh seo). Thog e iomadh iomhaigh de a mhac Niall agus a nighean Màiri fhad 's a bha iad a' fàs suas, glè thric a' togail an deilbh ann an gàrradh dachaigh an teaghlaich, 'Gleann Cuidheil' anns A' Chaol. Fhuair Màiri a foghlam ann am Bun-sgoil Uachdar Thìre agus Àrd-sgoil A' Phluic mus do cheumnaich i à Oilthigh Obar Dheathain. Bha i a' teagasg ann an Oxford agus san Eilbheis ach thill i dhan Chaol nuair a dh'fhàs a màthair tinn. An dèidh dha a màthair bàsachadh, bha Màiri a' teagasg gu h-ionadail, nam measg sin Beurla ann an Àrd-sgoil A' Phluic, agus bha i na Ceannard-sgoile ann an Sgoil An Dòrnaidh. Lean i oirre a' fuireach ann an 'Gleann Cuidheil' gus an do bhàsaich i sa Mhàirt 2007. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a> <br /> <br />