S.S. Lochbroom
Caol Loch Aillse
S.s. Lochbroom
S.S. Lochbroom

S.S. Lochbroom

bàta-smùide; soitheach smùide; caisteal; Caisteal Maol; S.s. Lochbroom

Duncan Macpherson (photographs)

Chaidh an S.S. Lochbroom, bàta iarainn, a thogail an 1871 le Elders à Bhaile Ghobhainn airson Co. Earr. Maraireachd Smùide Obair Dheadhain. Cheannaich companaidh aiseag Mhic a' Bhruthainn i mu 1931, mar 'City of London', agus dh'ath-ainmich iad i, a' leantainn poileassaidh a chompanaidh le bhith ag ainmeachadh soithichean ùra an dèidh lochan Albannach. Chaidh an 'Lochbroom' a cheannach gus an gabhadh i àite an 'Claymore' air slighe Ghlaschu gu Loch an Inbhir, a' giùlan luchdan agus luchd-siubhail do phortan a' chost an iar agus chaidh a reic mu dheireadh airson a briseadh suas san Iuchar 1937. San dealbh camara seo tha an t-soitheach, a rèir coltais, a' feitheamh ri docadh aig cidhe Caol Loch Aillse. Chan eil Caol Àcainn air an taobh dheis ri fhaicinn san dealbh, ach chithear Caisteal Maol faisg air a' chladach ann an cùl an deilbh air an làimh dheis. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href= "mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com" >Skye and Lochalsh Archives</a>