Obraichean - duilleag 2
HCD_POCKETMUSEUM_062
Coimisean na Coilltearachd
bùithtean
Occupations - page 2

Luchd-obrach coilltearachd, Drochaid Sheile, 1920s
Chaidh àireamh mhòr de chraobhan a leagail dhan chogadh aig àm a' Chiad Chogaidh. Chaidh Coimisean na Coilltearachd a chur air chois ann an 1919, às dèidh deireadh a' chogaidh, gus craobhan a chur an àite an fheadhainn a chaidh a chaitheamh. Aig aon àm bha mòran daoine ag obair dha Coimisean na Coilltearachd anns an Eailean Sgìtheanach is Loch Aillse.

Thog Coimisean na Coilltearachd taighean dhan luchd-obrach a bha air an dèanamh a-mach à fiodh. Chì sibh fhathast iad ann an àitichean mar Gleann Eilg, Ràtagan, Acha Mòr ann an Loch Aillse agus Aoineart san Eilean Sgìtheanach. Is e glè bheag de dhaoine san Eilean Sgìtheanach 's Loch Aillse a tha ag obair dha Coimisean na Coilltearachd a-nis.

Bùth Clòdha Mhic Ghriogair
B' e 'Candy Sam' a bh' air MacGriogair on bha e a' reic shiùcaran. Bha e cuideachd a' reic aodach air fhighe, rugaichean tartain, deoch, teathaichean, rumannan, cairtean puist, tombaca agus tha sanas aige gus buill de Chlub Rothaireachd air Chuairt a thàladh.

Tha leabharlann Chlann Dòmhnaill mar chruinneachadh de notaichean, clàran-dùthcha, deilbh, taisbeanaidhean agus earrannan às an tasglann a tha a' toirt seachad sealladh dhan bheatha làitheil air oighreachd sa Ghàidhealtachd. Tha leabharlann Chlann Dòmhnaill suidhichte ann an taigh-tasgaidh a dh'aon ghnothaich, Taigh-tasgaidh nan Eilean, air fearann Chaisteil Armadail. Tha an caisteal fhèin stèidhichte ann an cridhe na h-oighreachd, a bha aon uair mar phàirt de fhearann traidiseanta Chlann Dòmhnaill air leth-innis Shlèite ann an ceann a deas an Eilein Sgìtheanaich.

1920an

Taigh-tasgaidh na Pòcaid; taighean tasgaidh; Leabharlann Chlann Dòmhnaill; leabharlannan; oighreachdan; Clann Dòmhnaill; An t-Eilean Sgìtheanach; Armadal; Slèite; obraichean; coilltearachd; Coimisean na Coilltearachd; bùithtean

Pocket Museum (photographs)