Obraichean - duilleag 3
HCD_POCKETMUSEUM_063
Angaidh Caimbeul
bùithtean
Occupations - page 3

Ailean an Greusaiche, Am Ploc, agus Angaidh Caimbeul ann am bùth Ailean MhicIllinnein.
San àm a chaidh seachad, bha brògan a h-uile duine air an dèanamh le làimh a-mach à leathair. Dh'fheumadh na buinn leathair a bhith air an cur air le tarraignean. Chì sibh an duine air an làimh chlì le bròg na làimh, òrd agus rud ris an canadh 'ceap'. Bha an 'ceap' air a dhèanamh a-mach à iarann agus bhiodh an greusaiche a' càradh na bròige air fhad 's a bha e a' cur nan tarraignean dhan bhròig.

Bha brògan ìosal agus brògan àrda glè dhaor agus mar sin cha bhiodh clann às aonais bhròg glè thric agus bhiodh iad a' dol cas-rùisgte do gach àite a-muigh agus a-staigh.

Tha leabharlann Chlann Dòmhnaill mar chruinneachadh de notaichean, clàran-dùthcha, deilbh, taisbeanaidhean agus earrannan às an tasglann a tha a' toirt seachad sealladh dhan bheatha làitheil air oighreachd sa Ghàidhealtachd. Tha leabharlann Chlann Dòmhnaill suidhichte ann an taigh-tasgaidh a dh'aon ghnothaich, Taigh-tasgaidh nan Eilean, air fearann Chaisteil Armadail. Tha an caisteal fhèin stèidhichte ann an cridhe na h-oighreachd, a bha aon uair mar phàirt de fhearann traidiseanta Chlann Dòmhnaill air leth-innis Shlèite ann an ceann a deas an Eilein Sgìtheanaich.

ROS: Loch Aillse

taighean tasgaidh; Leabharlann Chlann Dòmhnaill; leabharlannan; oighreachdan; Clann Dòmhnaill; An t-Eilean Sgìtheanach; Armadal; Slèite; obraichean; greusaichean; brògan; Am Ploc; Ailean MacGillInnnein; Angaidh Caimbeul; bùithtean

Pocket Museum (photographs)