'Katie's Ferm: A Hide-and-Seek Book for Wee Folk'
AB_LL_KAREN_SUTHERLAND

Tam's here! Sit doon an hae yer tea!

(*Tha James Robertson cuideachd ann an cruthan-tìre litreachais.)

claistinneach; cruthan-tìre litreachais

Literary Landscapes: Karen Sutherland

Tha an earrann èisteachd seo bho 'Katie's Ferm: A Hide-and-Seek Book for Wee Folk' James Robertson, Matthew Fitt, and Karen Sutherland. 'S e leabhar-clàir a th' ann an Katie's Ferm agus chaidh fhoillseachadh ann an 2007 le Itchy Coo. 'S e Karen Sutherland, an tè a rinn na dealbhan, a tha ga leughadh.<br /> <br /> Katie's Ferm: A Hide-and-Seek Book for Wee Folk<br /> <br /> When Katie stays on Granda's ferm<br /> She loves tae rin aboot an play<br /> At Hide an Seek wi Tam the cat -<br /> But where's that braw wee cat the-day?<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken coo?<br /> He wis here but he's no here noo.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken pig?<br /> I doot he's doon ablow the brig<br /> <br /> Where is that cat? Cuddie, dae you ken?<br /> I've nae idea. Try Molly hen.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken, Molly?<br /> No me, but ask auld Mike the collie.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken Mike?<br /> I saw him lowpin ower the dyke.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken bees?<br /> Bzzzz, try amang the aipple trees.<br /> <br /> Where is that cat? Dae you ken goose?<br /> Aye, Tam's awa up tae the hoose.<br /> <br /> Granda, hae you seen Tam the cat?<br /> He's playin Hide and Seek wi me.<br /> <br /> Tak aff yer boots an wash yer hauns.<br /> Tam's here! Sit doon an hae yer tea!<br /> <br /> Bho aois glè òg bhiodh Karen an-còmhnaidh an sàs ann an dealbhan - peantadh no tarraing dhealbhan no a' cruthachadh rudan. 'S ann ann an Dùn Bhreatainn a bha i san sgoil mus deach i gu Sgoil Ealain Ghlaschu - bho chionn barrachd bhliadhnachan na tha i airson bruidhinn air. Tha i a-nis a' fuireach ann an Inbhir Nis còmhla ris an duin' aice 'Soapy' agus tha i ag obair ceithir làithean san t-seachdain na neach-deilbh grafaigeach airson Comhairle na Gàidhealtachd agus aon là (agus iomadh oidhche) mar dhealbhadair.<br /> <br /> Tha Karen an-dràsta ag obair air na dealbhan san ochdamh leabhar aice le Itchy Coo - foillseachadh le cuideam air leabhraichean sa chànan Albannach airson clann agus dhaoine òga, compàirteachas eadar B&W Publishing agus sgrìobhadairean Matthew Fitt agus James Robertson*. <br /> <br /> Am measg foillseachaidhean roimhe aig Itchy Coo a fhuair duaisean, tha 'Animal ABC' (2002), a fhuair duais an Times Educational Supplement agus Duais 2002 airson Foillseachaidhean Foghlamach aig Comunn Bratach na Croise, agus 'Katie's Moose' (2006) a choisinn Duaisean 2007 Royal Mail airson Leabhraichean Cloinne Albannaich (Earrann nam Bliadhnachan Tràtha, 0-7 bliadhna a dh'aois). Tha còir aig 'Rabbie's Rhymes - Robert Burns for Wee Folk' a bhith foillsichte san Dàmhair 2008.<br /> <br /> 'S e Clach Toll, deas air Loch an Inbhir, an t-àite as fheàrr le Karen air a' Ghàidhealtachd. Mar a thuirt i fhèin , 'it is a beautiful place to relax and re-charge the batteries.'<br /> <br /> (*Tha James Robertson cuideachd ann an cruthan-tìre litreachais.)