'Mapping a Continent'
AB_LL_MORAG_MACINNES_02

fur Gods; a'll no name a river.

Jist a bairn.

claistinneach; cruthan-tìre litreachais

Literary Landscapes: Morag MacInnes

Chaidh an rann 'Mapping a Continent' a sgrìobhadh le Mòrag NicAonghais agus fhoillseachadh le Hansel Cooperative Press ann an 'Alias Isobel: an Orkney Narrative' (2008).<br /> <br /> Mapping a continent. <br /> <br /> ... Fubbister went over the long route by way of <br /> Osnabruck House and LacSeul to the Winnipeg <br /> River and up the Red to the post at Pembina. <br /> David Spens died on the way ...<br /> <br /> A'm clingin tae the edge<br /> in this new place: the map's<br /> a blank. The folk that ken<br /> whit the right names ur<br /> ur<br /> no sayin.<br /> <br /> A right name's no right till<br /> hid's written doon,<br /> sent tae London -<br /> but there an Indian here called<br /> Pickwop, that's <br /> his Right name. There a <br /> beuy here, John Fubbister - that's<br /> no his right name.<br /> <br /> Andrew Bikkan called that bite<br /> oot the land be the shadows<br /> the Noup. No right; but closer,<br /> close enough tae touch hom.<br /> No Hoy here, nothing that<br /> smooth, this place is aal<br /> edges. A'm aawful<br /> lik Canada, me body's a blank page<br /> some man'll write names on.<br /> <br /> Lukk at aal that trees; messy craturs,<br /> and no a name atween them. Mappin's<br /> fur Gods; a'll no name a river.<br /> <br /> Jist a bairn.<br /> <br /> Rugadh agus fhuair Mòrag NicAonghais foghlam ann an Arcaibh. Dh'fhuirich i ann an Sealtainn, sa Ghearmailt agus ann an Siorrachd Lincoln mus do thill i dhachaigh a sgrìobhadh. Tha i air obrachadh na neach-ealain coimhearsnachd, na h-òraidiche, na taoitear WEA agus na h-obraiche dràma agus tha i cuideachd air dealbhan-cluiche coimhearsnachd, eachdraidhean beul-aithris agus cruinneachaidhean a chur a-mach. <br /> <br /> Bidh sgeulachdan goirid agus dàin Mòraig a' nochdadh ann am foillseachaidhean eadar-dhealaichte, nam measg dà chruinneachadh - 'Riptide' (2007) agus 'Cleave' (2008). Chaidh an t-sreath bàrdachd mu dheireadh aice, 'Alias Isobel', fhoillseachadh le Hansel Cooperative Press ann an 2008.