Ìomhaigh de Dhòmhnall Chamshron, fear Loch Iall, An Gearastan
An Gearasdan
cinnidhean
cinn-cinnidh
luchd-poilitigs
Sir Donald Cameron of Lochiel Memorial, Fort William

Tha an ìomhaigh seo aig ceann a tuath Àrd-shràid a' Ghearasdain. Chaidh a togail mar chuimhneachan air Dòmhnall Camshron, fear Loch Iall, 24mh Ceann-cinnidh nan Camshronach. Bha e na Bhall Pàrlamaid agus na Neach-ionaid a' Chrùin airson Siorrachd Inbhir Nis fad iomadh bliadhna. Chaochail e 30 Samhain 1905.

Tha na leanas sgrìobhte air a' bhun-charraigh, anns a' Bheurla air aon taobh agus anns a' Ghàidhlig air an taobh eile:

Dòmhnall Camshron Loch Iall, Mac Dhòmhnaill Duibh, XXIV Ceann-cinnidh nan Camshronach, fear-tionail Siorrachd Inbhir Nis rè iomadh bliadhna agus fear-ionaid na siorramachd anns a' Phàrlamaid. Rugadh e an 1835, agus chaochail e an 1905. Chuir luchd-cinnidh is càirdean suas an carragh so. An geall air am bàigh, an spèis agus am meas air an uasal urramach.(sic)

"Donald Cameron of Lochiel XXIV Chief of the Clan. Lord Lieutenant, Convenor and for many years Representative in Parliament of the County of Inverness. Born 1855 died 1905. Erected by clansmen and friends in token of their devotion, respect and admiration"

ìomhaighean; cuimhneachain; carraighean-cuimhne; cinnidhean; cinn-cinnidh; luchd-poilitigs