'Horizon'
AB_LL_YVONNE_GRAY_02

tilted towards the Atlantic.

'Horizon'

claistinneach; cruthan-tìre litreachais

Literary Landscapes: Yvonne Gray

Chaidh an rann 'Horizon' a sgrìobhadh le Yvonne Gray. Tha e air a leughadh an seo leis an ùghdar.<br /> <br /> Horizon<br /> <br /> Friday afternoon, late in the year. <br /> In fading light we follow the track <br /> along the shore from Mar Wick<br /> out to the boat nousts at Sand Geo.<br /> <br /> In the south west the sky glows. <br /> Along the horizon<br /> vast forms lie hunched:<br /> Ben Klibreck, Ben Loyal, Ben Hope<br /> <br /> then angled peaks stacked together:<br /> Foinaven, Cranstackie, Ben Spionnaidh<br /> a far off fleet of dark sails <br /> tilted towards the Atlantic.<br /> <br /> Rugadh Yvonne Gray ann an Siorrachd Àir agus dh'fhàs is suas ann an Siorrachdan Roinn Friù, Lannraig agus Meadhan Lodainn. Rannsaich i Beurla aig Oilthigh Dhùin Èidinn mus do ghluais i a Shiorrachd Aonghais far an robh i a' teagasg Beurla agus an oboe fad ochd bliadhna. Tha i a' fuireach ann an Arcaibh o 1990 agus tha i a-nis a' teagasg Beurla pàirt-ùine. Tha ceòl a' còrdadh rithe agus cluiche an oboe agus a' chor anglais. Tha i pòsta agus tha triùir mhic aice.<br /> <br /> Tha na rannan bàrdachd aig Yvonne air am foillseachadh gu farsaing ann an cruinneachaidhean, an irisean agus ann am pàipearan eile ann an Alba, nam measg 'Cencrastus', 'New Writing Scotland 18, 19 and 20' (ASLS) agus 'Poetry Scotland'. 'S i am Bàrd Sònraichte ann an 'NorthWords 33' agus ann an 'Sandstone Review 3'. Fhuair i Bursaraidh Sgrìobhadair Comhairle Ealain na h-Alba ann an 2002 agus Duaisean Leasachaidh Sgrìobhadairean o Hi-Arts ann an 2004 is 2008. Chaidh a' chiad chruinneachadh slàn aice, 'In the Hanging Valley', fhoillseachadh le Two Ravens Press ann an 2008.<br /> <br /> Am measg a co-obair tha 'Rationed Air', foillseachadh cuibhrichte de sgrìon sìoda le bàrdachd is deilbh a chaidh an dèanamh leis an neach-ealain Carol Dunbar airson taisbeanadh Fèis an Naoimh Mhànais 2000 - 'Artists? Books', agus cuideachd 'Between the Terminals', film stèidhichte air pìos bàrdachd aice a chaidh a dhèanamh leis an riochdaire bhidio Tim Fitzpatrick agus an sgrìobhadair Kevin Coffey airson Fèis an Naoimh Mhànais 2001. Rinn i obair ann am 'Flows and Traces', co-obair aig dà sgrìobhadair agus dà shnaidheadair ann an 2004-05 agus, an obair as ùire aice, 'Mailboats', pròiseact anns an robh ochd bàird agus ochd snaidheadairean ann an Arcaibh 's an Sealtainn an sàs.