'Trying to Get a Grip

The midsummer sun has found us
The tide at Strath
Laps
And goes'

'A' Feuchainn ri Grèim Fhaighinn'

2000an

Niall Gunnach; pìosan bàrdachd; litreachas; cofharpaisean; farpaisean; co-fharpaisean sgrìobhaidh; co-fharpaisean bhàrdachd; sgeulachd; sgeulachdan; seanchas; sgrìobhadh rosg; bàird; sgrìobhadairean

Neil Gunn Writing Competition (audios)

'S e 'A' Feuchainn ri Grèim Fhaighinn'/'Trying to Get a Grip' pìos sgrìobhaidh a choisinn 'Àrd-mholadh' ann an earrann bàrdachd nan inbhich ann an Co-fharpais Sgrìobhaidh Nèill Ghunnaich, 2007. Tha e air a leughadh an seo leis an ùghdar, Chris Gudgeon, Geàrrloch.<br /> <br /> 'S e 'Àiteachan Gàidhealach' cuspair a bha a' comharrachadh Gàidhealtachd 2007, bliadhna Cultar na Gàidhealtachd an Alba. 'S e na britheamhan ann an earrann rosg nan inbhich Mairead Elphinstone, Sgrìobhadair Albannach, agus Anna Yule, Neach-gairm Urras Nèill Ghuinne.<br /> <br /> Tha Co-fharpais Sgrìobhaidh Nèill Ghuinne air a chur air dòigh le luchd-obrach Seirbheis Foghlaim, Cultair & Spòrs Chomhairle na Gàidhealtachd le taic o Urras Nèill Ghuinne. Chaidh a chur air bhonn ann an 1988.<br /> <br /> 'Trying to Get a Grip<br /> <br /> The midsummer sun has found us<br /> Far out at Redpoint;<br /> High up Sidhean Mor<br /> The banana moon shows her fleeting face,<br /> In deep at Flowerdale<br /> A hazy breeze stirs the midgies,<br /> Way over from Melvaig<br /> The islands float on cloudy bases;<br /> The tide at Strath <br /> Laps <br /> And goes'