Nan dèanadh tu eilthireachd an-diugh, dè a bhiodh tu ag ionndrainn bhon dachaigh?- Angela McCarthy
AB_SGI_08_ANGELA_MCCARTHY_Q_07
Angela McCarthy
co-labhairtean
eilthireachd

Rinn Am Baile agallamhan le grunn luchd-labhairt rè na co-labhairt. San earrainn chlaistinnich seo, tha an Proifeasair Angela McCarthy a' freagairt na ceiste:

"Nam biodh tu a' dèanamh eilthireachd an-diugh, dè a bhiodh tu ag ionndrainn bhon dachaigh?"

'I think the answer there would be family and friends would be the thing that I would most miss and again, depending where I was going, probably just New Zealand itself, being home. And having been away for so long and then going back, you appreciate what is actually there; the lifestyle in particular, is a very strong aspect. I think I would miss that as well.'

EACHDRAIDH-BEATHA

'S e Proifeasair air Eachdraidh Albannach is Èireannach aig Oilthigh Otago a th' ann an Angela McCarthy, far a bheil i a' teagasg chùrsaichean air Eachdraidh Albannach is in-imrich Albannach is Eireannach. 'S i an ùghdar agus an deasaiche de dh'iomadh leabhar is artaigil air imrich Albannach, nam measg 'Personal Narratives of Irish and Scottish Migration, 1921-65: For Spirit and Adventure' (2007) agus 'A Global Clan: Scottish Migrant Networks and Identities Since the Eighteenth Century' (2006).

co-labhairtean; eilthireachd; claistinneach

Scotland's Global Impact