TIOTAL
A bheil naidheachd bheag agad a tha a' sealltainn taobh 'daonna' a' chuspair speisealta agad? - Douglas Gibson
AB_SGI_09_DOUGLAS_GIBSON_Q_04
2009
Douglas Gibson
1509
co-labhairtean
eilthireachd

Rinn Am Baile agallamhan le grunn luchd-labhairt rè na co-labhairt. San earrainn chlaistinnich seo, tha an Douglas Gibson a' freagairt na ceiste:

"A bheil naidheachd bheag agad a tha a' sealltainn taobh 'daonna' a' chuspair speisealta agad fhèin?"

'Interviewer: If you're going back as far as that that must have been round about the time of the Ettrick Shepherd?

Well, the Ettrick Shepherd, let me tell you. As it happens, the Ettrick Shepherd married into the Laidlaw family and part of what I discovered in the Ettrick kirkyard is that James Hogg's tombstone is right beside that of Will of Phawhope who was Alice's great-great-great-great-great-great-great-great-, the man who was born around 1700, so there is a family link with James Hogg, the Ettrick shepherd.'

EACHDRAIDH-BEATHA

Tha Dùghlas Gibson, a rugadh 's a chaidh fhoghlam ann an Alba, na cheumnaiche o Oilthigh Chill Rìmhinn agus o Yale. Tha e air a chur seachad barrachd air ceathrad bliadhna na dheasaiche agus na fhoillsichear ann an Canada, ag obair còmhla ri iomadh fear de na sgrìobhadairean a b' fheàrr aig an dùthaich sin.

co-labhairtean; eilthireachd; claistinneach

Scotland's Global Impact