Nan dèanadh tu eilthireachd an-diugh, dè a bhiodh tu ag ionndrainn bhon dachaigh? - Douglas Gibson
AB_SGI_09_DOUGLAS_GIBSON_Q_07
Douglas Gibson
co-labhairtean
eilthireachd

Rinn Am Baile agallamhan le grunn luchd-labhairt rè na co-labhairt. San earrainn chlaistinnich seo, tha an Douglas Gibson a' freagairt na ceiste:

"Nam biodh tu a' dèanamh eilthireachd an-diugh, dè a bhiodh tu ag ionndrainn bhon dachaigh?"

'I think what you'd, what I would miss most from home- Ah, yes, I take your point. If, if I were emigrating from Canada to somewhere else, what I would miss are my children and grand-children, and everything pales into insignificance beside that, except, of course, smaller version of that, the friends that you have, and I think that's, that's the honest answer. Leaving Scotland, I find when I come back that I relish the herring, you know, the foods, the stuff that you associate with your childhood. And again, relatives and friends - I realise that I miss them when I come back and see them again.'

EACHDRAIDH-BEATHA

Tha Dùghlas Gibson, a rugadh 's a chaidh fhoghlam ann an Alba, na cheumnaiche o Oilthigh Chill Rìmhinn agus o Yale. Tha e air a chur seachad barrachd air ceathrad bliadhna na dheasaiche agus na fhoillsichear ann an Canada, ag obair còmhla ri iomadh fear de na sgrìobhadairean a b' fheàrr aig an dùthaich sin.

co-labhairtean; eilthireachd; claistinneach

Scotland's Global Impact