Get Adobe Flash player

Chaidh na h-agallamhan seo a dhèanamh le clann-sgoile mar phàirt den phròiseact 'Àm-seachad Acasan, Àm ri-tighinn Agadsa'' a rinn iad.

Tha Dòmhnall Mac a' Ghobhainn, Donnchadh MacCoinnich agus Niall Wilson a' bruidhinn air an àm aca sna campaichean phrìosain cogaidh an dèidh dhaibh a dhol an grèim aig St Valery. Tha iad a' bruidhinn air an staid sna campaichean, air parsailean aig a' Chrois Dheirg a fhuair iad, air na mialan a ruagadh (agus rèisean nam mialan), air smuaintean air tàrradh-às, agus air obair sna mèinnean no air na tuathanasan. Mar a bha deireadh a' chogaidh a' tighinn, chaidh na campaichean fhàgail falamh agus chaidh na prìosanaich a mhearrsadh air falbh bho na Feachdan Càirdeil aca. Tha na fir a' bruidhinn air na mearrsan sin, air an leigeil ma sgoil mu dheireadh agus air an ruighinn air ais dhachaigh.

Powered by Capture

Àm-seachad Acasan, Àm ri-tighinn Agadsa 2009: Their Past, Your Future 2009: Pàirt 4 - Gàidheil Shìophoirt: Prìosanaich cogaidh

2000an

Dàrna Cogadh; an dàrna cogadh; World War II; agallamhan; saighdearan; foghlam; campaichean phrìosain; prìosanach cogaidh

Comhairle na Gàidhealtachd

Their Past, Your Future 2009