Aonghas Grannd air Jimmy Shand
GB232_MFR_ANGUSGRANT_07
Aonghas Grannd
fìdhlearan
ceòl traidiseanta
bogsaichean

Get Adobe Flash player

Tha Aonghas Grannd, no am fìdhlear ciotach à Loch Abar, air a bhith a' cluich air an fhidhill bhon a bha e trì bliadhna deug a dh'aois. Tha e air a bhith na dhreuchd mar fhìdhlear o chionn còrr is trì fichead bliadhna agus tha e fhathast a' dol mar thidsear, a' sgrìobhadh ciùil, agus a' cluich ann an seiseanan agus leis fhèin, is e a' cluich iomadh seòrsa ciùil air an fhidhill. Tha Gàidhlig aig Aonghas agus tha e ainmeil airson na stoidhle cluiche aige 'stoidhle na Gàidhealtachd an Iar', air a bheil a' Ghàidhlig agus ceòl na pìob a' toirt buaidh mhòr. San earrainn èisteachd seo, a chaidh a chlàradh an toiseach airson 'Moray Firth People' aig deireadh nan 1990an, cluinnear Aonghas is e a' bruidhinn ri Andy Ross mu Jimmy Shand MBE (1908-2000), sàr chluicheadairr a' bhogsa is fear dhe na cluicheadairean as mòr-chòrdte an Alba.

Interviewer: You said that you did meet Jimmy Shand and played along with Jimmy Shand on some occasions too?

Aye, when I started teaching along with Tom Anderson at Stirling University, and Shand and Tom Anderson were good friends, and Jimmy used to come up on a Friday night; we'd be about two weeks there teaching. He'd come up at least one of the Fridays and all the students there - there'd be about a hundred from America and all over the place, international crowd - and Jimmy would be playing there and Tom and myself would just sit beside him and play and he would say, 'Oh just, we'll tak it easy. Nothing fancy, ye ken?

Interviewer: Nothing fancy?

Aye, he'd such a nice style of playing, you know? It was so easy to play with him, you know? And he'd such a great tempo, but quite different from Bobby's style

Aonghas Grannd; fìdhlearan; ceòl traidiseanta; claistinneach; bogsaichean

MFR: Angus Grant