Raon-adhair Manachainn Rois
Manachainn Rois
Seirbheis Adhair a' Chabhlaich Rìoghail
An Dàrna Cogadh
2na Cogadh
Fearn Airfield

Tha Raon-adhair Manchainn Rois aitthichte le diofar ainmean mar RAF Fearn, RNAS Fearn agus HMS Owl. Chaidh RAF Manachainn Rois a thogail bho thùs leis an RAF mar raon-adhair saideil do RAF Baile Dhbhthaich. Chaidh a ghabhail thairis leis a' Chabhlach Rìoghail san Lùnastal 1942 agus b' e HMS Owl a bh' air. Bha e air a chleachdadh mar sgoil trèanaidh spaileart agus b' e dachaigh sguadran de carbadan-adhair Barracuda aig an Fleet Air Arm aig a' Chabhlach Rìoghail an Dàrna Cogadh a bh' ann. Bha dà thùr smachd aig an raon-adhair, an togalach tùsail aon làr an RAF agus togalach trì làir a' Chabhlach Rìoghail. Bha dà champa faisg air làimh a' toirt àiteachan-còmhnaidh, ospadal agus bloca dì-truailleadh gas ann. Aig àirde bha mu 3000 fir agus mnathan ann. Dhùin an raon-adhair san Iuchar 1946 agus, sa mhòr chuid de shuidheachaidhean, chan eil ach sligeachan nan togalaichean air fhàgail.

Anns na bliadhnaichean an dèidh sin, b' e àite anns an robh an sluagh ionadail ag ionnsachadh dràibheadh a bh' anns an raon-laighe a bh' air a thrèigsinn.

1980an

raointean-adhair; Feachd Rìoghail an Adhair; Seirbheis Adhair a' Chabhlaich Rìoghail; An Dàrna Cogadh; 2na Cogadh