Taighean Chroitearan, An t-Eilean Sgitheanach, mu 1910
Comataidh Sheirbheisean Meidigeach na Gàidhealtachd 's nan Eilean
Comataidh Dheòirich
Crofter's Houses, Isle of Skye, c.1910

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:

Cliog > an seo airson a dhol gu toiseach an taisbeanaidh.

1910an

Comataidh Sheirbheisean Meidigeach na Gàidhealtachd 's nan Eilean; Aithisg Dheòirich; Comataidh Dheòirich

Highlands and Islands Medical Services Committee & Report

Bha a' mhòr-chuid de dhaoine a' fuireach ann an suidheachadh èiginneach. Mar chroitearan, chotairean agus iasgairean cha bhiodh aca ach tuarastal bheag neo-chunbhalach agus an dèidh dhaibh am màl agus na cìsean a phàigheadh às, cha mhòr gum biodh gu leòr aca bun-fheuman beatha a chumail riutha fhèin.<br /> <br /> Tha na dealbhan de thaighean nan croitearan, nan suidhe am meadhan na dùthcha àlainn, a' cur nam breug air cor nan taighean a-staigh. <br /> <br /> <br /> <br /> Tha an t-ìomhaigh seo mar phàirt de thaisbeanadh air loidhne a' comharradh ceud bliadhna Chomataidh Seirbheisean Meidigeach na Gàidhealtachd 's nan Eilean, agus glè thrice thathas a' toirt iomradh air mar Chomataidh Dheòirich an dèidh a chathraiche Sir Iain Deòir BP. Chuir aithisg a' Chomataidh air dòigh an t-slighe airson a' chiad seirbheis slàinte air an t-saoghal, Seirbheis Meidigeach na Gàidhealtachd 's nan Eilean, a rinn cruth-atharrachadh air solar meidigeach agus a tha air a mheasadh mar ro-theachdaire Seirbheis Nàiseanta na Slàinte. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: skyeandlochalsh.archives@highlifehighland.com ">Skye and Lochalsh Archives</a><br /> <br /> <br /> <br /> Cliog <a href=http://www.ambaile.org.uk/gd/set/show_content_page.html?category=3&set=29&qw=<br /> > an seo </a> airson a dhol gu toiseach an taisbeanaidh.</i>