Seòras Grannd a' bruidhinn air spiorad searbh
GB232_MFR_GEORGEGRANT_06
grùdairean
taighean-staile
Granndaich Gleann Farghlais
poitean-dubh

Get Adobe Flash player

Bha Seòras Grannd (1923-2002) na cheann-suidhe air Taigh-Staile Gleann Farghlais ri taobh Abhainn Spè fad lethcheud bliadhna 's a dhà. Cheannaich a shinnsear, Iain Grannd, an taigh-staile ann an 1865, agus tha e air a bhith aig an teaghlach Grannd on uair sin. 'S e Iain L S Grannd, mac Sheòrais, an ceann-suidhe aige an-dràsta. Anns an earrainn chlaistinnich seo, a chaidh a chlàradh o thùs ann an 1983 do 'Mhoray Firth People', tha Seòras ag innse do Sam Marshall mun uisge-beatha an-abaich a bh' ann anns na làithean ron 'Immature Spirits Act', a dh' òrdaich gum feumadh uisge-beatha abachadh fad dà bhliadhna aig a char bu lugha. An ath bhliadhna chaidh seo àrdachadh gu trì bliadhna.

Interviewer: Before blending, I've heard people say that the spirit that was made was quite rough stuff. What's the difference, then between what we drink nowadays as a malt whisky - and unblended whisky - and in those times?

Well the main difference is age, of course, because up until Lloyd George's budget I think during the first war you could drink whisky as it came off the still. There was no law to say it had to be matured. And let's face, as you mature it, it's costing you money. You're losing by evaporation and of course you're paying interest on the money that's lying in stock. So the incentive in those days was to distill it today and drink it tomorrow. It must have been pretty rough. No question about it

grùdairean; taighean-staile; Granndaich Gleann Farghlais; poitean-dubh; claistinneach

MFR: George Grant, Glenfarclas Distillery