Phil Coineagan - Cleasan air an stèids( 1 de 2)
GB232_MFR_PHILCUNNINGHAM_07
Phil Cunningham
Rèidio Linne Mhoireibh
bogsaichean-ciùil
ceòl tradaiseanta

Get Adobe Flash player

'S e fear den luchd-ciùil tradaiseanta as ainmeile ann an Alba a th' ann an Phil Coineagan MBE. Fhuair e oideachadh clasaigeach air an fhìdheall agus am bogsa-ciùil a chluich. An dèidh sin bha e fhèin agus a bhràthair nam buill dhen chòmhlan 'Silly Wizard', agus chluich iad mar sin fad deich bliadhna (1976-1986). O chionn ghoirid, chuir mòran eòlas air mar thoradh air obair còmhla ris an fhìdhlear Shealtainneach Aly Bain. Tha Phil fìor thàlantach mar stiùiriche-ciùil, mar neach a bhios a' toirt thugainn phrògraman agus mar riochdaire. Rinn e dà shreath de phìosan-ciùil airson làn-orcastra agus ionnstramaidean Ceilteach. Anns an earrainn chlaistinnich seo, a chaidh a chlàradh o thùs airson 'Moray Firth People' tràth anns na 1990an, tha Phil a' bruidhinn ri Robina Goodfellow mu fhear de na cleasan aige air an stèids.

Interviewer: What about tricks on stage? I heard about one about Bonnie Raitt?

Ah, right, right. So basically when she introduced me on stage, in Glasgow, she said that - she called me one of Scotland's treasures and, you know, with this kind of wry look on her face, trying to embarrass me as much as she could in front of the audience. And then she said that she really enjoyed playing with me because I was - not only was I a good musician, but I had a nose that made hers look small. So I came on, did the bit, and, you know, you have the little kiss on the way offstage again? I told her that there was a piece of toilet paper hanging out the back of her trousers!

bogsaichean-ciùil; ceòl tradaiseanta; claistinneach

MFR: Phil Cunningham