Latha treanaidh aig CNSA, Taigh-òsta Chummings, Inbhir Nis, 1991
JTHOMSON_BOX1_0013
Jimmy Thomson
nurseries
CNSA Training Day, Cummings Hotel, Inverness, 1991

Chaidh an ìomhaigh seo a shealltainn bho chionn ghoirid ann am 'Maor-sgrùdaidh Dhealbhannan' a' Bhaile, a chaidh a ruith ann an co-bhuinn ris an Inverness Courier. Chaidh a thogail san Lùnastal 1991 aig latha treanaidh CNSA aig Taigh-òsta Chummings, Sràid na h-Eaglais, Inbhir Nis (an-diugh Wetherspoons). Ged a b' e CNSA - Comhairle nan Sgoiltean Àraich - a bh' air an uair sin, 's e 'Taic' a th' air an-diugh. (Faic an ceangal shìos fodha)

'S e Leòdhas MacCoinnich, a chuir fios don Chourier, am balach air an làimh chlì le plastair air a ghàirdean, an dèidh dha a bhriseadh a' tuiteam à freama-sreap ann am Pàirc a' Chonaisg an Inbhir Nis. Air a làimh dheas tha a phiuthair, Màiri NicCoinnich, aois trì, na suidhe air uchd a màthar, Carol.

Chaidh barrachd fios a chur thugainn bho chionn ghoirid le Cè Scammell.

Sreath sa chùl (clì gu deas): Anna Chamshroin (CNSA); tè 's cinnteach na pàrant no na stiùiriche cluiche CNSA; Etta NicMhathain; Ceutag Hutton (Buidheann-cluiche Gàidhlig CNSA, Baile Dhubhthaich); Ceut Anna NicThòmais (Buidheann-cluiche Gàidhlig CNSA, Inbhir Nis); Anna Kearney (CNSA).

Sreath sa bheulaibh: Màiri Morley (Oifigear Leasachaidh CNSA, Obar Dheathain); Carol NicCoinnich (Pàrant); Audrey Hutton; Fionnlagh MacLeòid (Àrd-oifigear CNSA); Pàrant eile, 's cinnteach; Magaidh Wentworth (Oifigear Leasachaidh CNSA, Geàrrloch); Fiona NicIllEathain (Oifigear Leasachaidh CNSA, An t-Eilean Sgitheanach)

Ged chaidh ainm a chur ri Leòdhas is Màiri (faic gu h-àrd) cha deach gin den chlainn eile ainmeachadh ach Kyle Hutton (ceathramh on chlì).

Ma tha thu ag aithneachadh duine eile san dealbh, inbheach no leanabh, feuch an cuir sibh fios air 'Fàg Brath'.

nurseries;

Jimmy Thomson Archive