Dealbh-chluich no pantomaim Gàidhlig aig Bun-sgoil a' Mheadhain, Inbhir Nis
JTHOMSON_BOX1_0035
taighean-cluiche
taisbeanaidhean
actairean
A Gaelic Pantomime at Central Primary School, Inverness

Chaidh an ìomhaigh seo a shònrachadh ann am feart 'Picture Detective' aig 'Am Baile' bho chionn ghoirid, air a ruith còmhla ri Courier Inbhir Nis. Chaidh an dealbh seo a thogail aig pantomaim Gàidhlig, 'An Gamhainn Donn', a chluicheadh aig Bun-sgoil Inbhir Nis, 's cinnteach fada sna 1980an no tràth sna 1990an aig Aonad na Gàidhlig, Bun-sgoil a' Mheadhain, Inbhir Nis.

Chaidh an dealbh-chluich a sgrìobhadh le D.I.MacLeòid (fear a bha a-rithist na Chomhairliche na Gàidhlig aig Comhairle na Gàidhealtachd). Thathar den bheachd nach do rinn na cluicheadairean seo ach an aon dealbh-chluich, air a chur air airson gàire a thoirt do sgoilearan na Gàidhlig, agus 's ann air Cinderella, gu ìre, a bha e air a stèidheachadh.

Sreath sa Chùl (clì gu deas): Alasdair MacLeòid, Cè Scammell, Catriona NicThòmais (neach-stiùiridh na sgoil-àraich), Seusag Chamshron (nach maireann), Etta NicAoidh (bean-ghlùine sa bhaile) agus Ceutaidh NicThòmais.

Sreath sa Bheulaibh (clì gu deas): Dòmhnall (Rusty) Mac a' Ghobhainn (fear de ghlè bheag de dh'actairean proifeiseanta na Gaidhlig) agus Anna Nic a' Phì, neach-teagaisg sa bhun-sgoil.

Tha sinn taingeil do Anna Nic a' Phì, Mòrag NicNèill, Keith Scammell, Iain MacIlleChiar, agus Ruairidh MacIlleathain, neach-sgrìobhaidh na Gàidhlig sa Chourier, airson an fhiosrachaidh seo.

taighean-cluiche; taisbeanaidhean; actairean

Jimmy Thomson Archive