Sealladh Thar Ionad Bhùthan a' Gheata an Ear, Taobh Drochaid Cheiseig, 1983
JTHOMSON_BOX2_0095
malls
View Over the Eastgate Shopping Centre, Towards Kessock Bridge, 1983

Eastgate; Eastgate Centre; shopping centres; shopping malls; malls;

Jimmy Thomson Archive

Tha an sealladh seo a' coimhead thairis air Inbhir Nis gu Drochaid Cheiseig cuideachd a' sealltainn an doras annasach a-steach do Ionad Bhùithean Geata an Ear (Pàirt I) air taobh clì an deilbh.<br /> <br /> Dh'fhosgail an t-ionad a dhorsan don mhòr-shluagh Diluain 28mh Gearran 1983 nuair a chruinnich ceudan de mhuinntir Inbhir Nis ann ach am faiceadh iad a' chiad sealladh air an ioma-thogalach luach £13 millean. 'S e am feart a b' iongantaiche san ionad am mullach làn tòrr ghlainne air cruth bogha, am bogha baraille de ghlainne a b' fhaide ann am Breatainn aig an àm sin. 'S e an t-aon ionad bhùithean ann an Alba le solas nàdarra an là ach le fasgadh on t-sìde. <br /> <br /> Bha an clàr-aghaidh aig an doras, 21m ann an leathad agus 14meatair a dh'àirde, air a dhèanamh suas le 300 meatairean ceàrnagach de dh'aonadan glainnichte air an neartachadh, le paitinn, ann an sreathan dath an umha dubhadh-grèine. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>