Cuimhneachan air Aiseag a' Chorrain (3 à 6)
GB1796_SINCLAIR_ANNEMACKINTOSH_03
aiseagan
margaidean
dròbhaireachd
aiseagan carbaid

Get Adobe Flash player

Bidh Aiseag a' Chorrain a' dol thar Caolas a' Chorrain anns an Loch Dubh, naoi mìle gu deas air A' Ghearasdan. Tha an cidhe air an taobh sear aig Loch Abar Iarach, a' cumail ceangal ris an A82 suas dhan Ghearasdan, agus sìos gu Baile Chaolais is Gleann Comhann. Tha an cidhe air an taobh siar a' fosgladh slighe gu Àird nam Murchan, A' Mhorbhairne agus Mùideart. Tha slighe na h-aiseig air seann slighe dròbhaireachd sìos gu Meadhan na h-Alba agus tha e air fear dhe na slighean a thathas fhathast a' cleachdach.

San earrainn èisteachd seo, tha Anna Nic an Tòisich, le Seumas Mac an Tòisich, a chleachd a bhith a' ruith aiseag Chorrain, a' cuimhneachadh air an dòigh-beatha aig an aiseag ro 1934, mus do thòisich aiseag nan carbadan.

I can remember the boat leaving and the engine breaking down and the boat landing fair and square on a flat rock. And, of course, who was at the steering but Donald Buchanan who worked with my father in those days. And it was one of the titled people from the area that was - it was his car who was on the boat - and oh, he was very, very annoyed indeed and he scrambled ashore and came up to the hotel and started getting on to my father about this terrible service that he had. And he said, 'Do you know who I am?' And he said, 'I'm Lord So-and-so'. 'Well, I'm very sorry' my father said, 'I'm just plain Jimmy MacIntosh'. And, well, there was nothing they could do about it; as usual, they just had to wait till the tide came in

aiseagan; margaidean; dròbhaireachd; aiseagan carbaid; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Corran Ferry