Còmhlan-ciùil Sèididh Acadamaidh Chùil Lodair
JTHOMSON_BOX4_0148
còmhlan ciùil
sgoiltean
sgoilearan
Culloden Academy Windband

Chaidh an ìomhaigh seo a shealltainn bho chionn ghoirid ann am 'Maor-sgrùdaidh Dhealbhannan' a' Bhaile, a chaidh a ruith ann an co-bhuinn ris an Inverness Courier. Chuir tè-leughaidh, Caroline NicCùithbeirt, fios don Chourier ag ràdh gur e Còmhlan-ciùil Sèididh Acadamaidh Chùil Lodair, le cluicheadair no dha bho sgoiltean eile, a tha san dealbh. Tha i den bheachd gun deach an dealbh a thogail meadhan gu deireadh nan 1980an agus tha a h-uile coltas gum biodh an còmhlan a' dèanamh ro-obair airson tachartas carthannais ann an Ionad a' Gheata an Ear. Chaidh barrachd fios a chur thugainn bho chionn ghoirid le Eirig Alexander.

'S iad an fheadhainn a chaidh aithneacheadh chun a seo (sreath sa chùl, clì gu deas), Mìcheal Ewart, Claire Bentley, Anna Reynolds (Acadamaidh Bhaile Theàrlaich), Daibhidh Hulse, Peadar Petrie (Àrd-sgoil Inbhir Nis), Biddy NicNeacail.

Sreath sa mheadhan, clì gu deas, Sylvia Jenkins, Eirig Alexander, Jennifer Ebel, Audrey NicCullach, Ruiseal Lees, agus an uair sin Anndra MacIain agus Wendy NicDhòmhnaill.

Sreath sa bheulaibh, clì gu deas: Anna Mason, Seonag Barlow, Billy Nelson, Gilliam Walker, Caroline NicCùithbeirt (fhathast na tè-teagasg a' 'woodwind' aig Acadamaidh Chùil Lodair ann an 2011), Kevin Burt, Fiona Burt, agus Alison Reid.

còmhlan ciùil; sgoiltean; sgoilearan

Jimmy Thomson Archive