A' Feuchainn airson Leum Paraisiut, Taigh-seinnse an Jolly Drover
JTHOMSON_BOX4_0184
taighean-seinnse
paraisiutan
daibheadh adhair
Practising for a Parachute Jump, Jolly Drover Pub

Chaidh an ìomhaigh seo a shealltainn bho chionn ghoirid ann am 'Maor-sgrùdaidh Dhealbhannan' a' Bhaile, a chaidh a ruith ann an co-bhuinn ris an Inverness Courier. 'S e an duin-uasal a' feuchainn a-mach a sgil leis a' pharaisiut air stòl a' bhàir Eddie Lewis, a bha na fhear-càraidh nam pìoban. Dh'aithnich e fhèin an dealbh agus chuir e fios don Chourier. Bha e 22 bhliadhna a dh'aois aig an àm agus bha e a' gabhail pàirt ann an iomairt togail airgid charthannais aig taigh-seinnse an Jolly Drover. Chruinnich iad mu £16,000 bhon leum agus bho thachartasan fo-urras eile air sgàth Sgoil Dhruiminn agus chùisean feumail sgìreil eile.

Na fir air an taobh dheas air cùl Mgr Lewis, 's iad dithis a bhiodh a' tadhal gu cunbhalach san taigh-seinnse, ach a tha a-nis air bàsachadh. 'S e am fear leis an taidh Ruairidh MacIllFhinnein, agus Uilleam Deans air a chùlaibh.

Bha an dithis fhear air an taobh chlì, Scott Riach agus Dennis Kearnie, ag obair aig Fyfe Roadstone (a-nis Bardon Aggregates) a bha nan neach-urrais airson an leum. Ghabh a h-uile fear aca, ach Dennis Kearnie, pàirt san leum fo-urras.

Aig an àm a chaidh seo a sgrìobhadh bha an Jolly Drover dùinte ach bha dùil gum fosgladh e a-rithist Faoilleach 2011.

carthannasan; taighean-seinnse; paraisiutan; daibheadh adhair;

Jimmy Thomson Archive