Scouts a' Fàgail Stèisean Inbhir Nis a' dol gu Fèill Bhlàir Athall, 1984
JTHOMSON_N_BOX3_4759
Jimmy Thomson
Scouts nam Balach
feachdan ghillean
Scouts leaving Inverness Railway Station for Blair Atholl Jamborette, 1984

Chaidh an dealbh seo a shònrachadh bho chionn ghoirid ann an sreath 'Picture Detective' aig 'AmBaile', còmhla ris a' phàipear-naidheachd, Courier Inbhir Nis. Chithear ann buidheann Scouts o Inbhir Nis is Shiorrachd Rois a' fagail Stèisean Inbhir Nis a dhol dhan 'Scout International Patrol Jamborette' a chaidh a chumail ann am Blàr Athall san Iuchar 1984.

Air aithneachadh chun an seo:
Sreath sa chùl (clì gu deas): Gòrdan Stirling; Seumas Escott; ?; ?; Scott Gilleasbaig; Iain Anndrasdan; ?; ?; ?; Màrtainn Mac a' Ghobhainn; ?.

Chaidh Jamborette nam Patrol Eadar-nàiseanta aig na Scouts a thòiseachadh ann an 1946 le taic Dhiùc Athall a bh' ann an uair sin, agus tha e ga chumail a h-uile dàrna bliadhna. B' e smuain Sheoc Stiùbhairt a bha san Jamborette. Aig an àm b'e Coimiseanair Eadar-nàiseanta aig Prìomh Oifis na h-Alba den bhuidheann Comunn Scouts nam Balach, mar a bh' air an uair sin.

Tha an tachartas a' toirt còmhla àireamhan co-ionnan de Scouts o Alba agus bho thall thairis airson deich làithean de ghnìomhachd fo chanabhas ann am beanntan siorrachd Pheairt. Tha an tachartas fhathast mòr aig na Scouts, le deagh cho-fharpais eadar nam balach a tha ag iarraidh an taghadh a dhol ann a' riochdachadh diofar sgìre nan Scouts air feadh na h-Alba.

Scouts nam Balach; feachdan ghillean

Jimmy Thomson Archive