Cruinneachadh Ghilinn Urchardain Dhruim na Drochaid
JTHOMSON_N_BOX3_4828_7
Drumnadrochit Glenurquhart Gathering

[Taing do Theàrlach Bannerman airson an fhiosrachaidh seo.]

spòrs; lùth-chleasachd; lùth-chleasaichean

Jimmy Thomson Archive

Chaidh an ìomhaigh seo a shealltainn bho chionn ghoirid ann am 'Maor-sgrùdaidh Dhealbhannan' a' Bhaile, a chaidh a ruith ann an co-bhuinn ris an Inverness Courier. Tha e a' sealltainn lùth-chleasaichean a ghabh pàirt ann am farpais aig Cruinneachadh Ghlinn Urchardain ann an Druim na Drochaid.<br /> <br /> San dealbh, bho chlì gu deas, tha Juilie NicUilleim à Harriers Inbhir Nis, Dawn Kitchen à AAC Cheann Phàdraig agus Dianne Brand.<br /> <br /> Aig an àm a chaidh seo a sgrìobhadh (2011) tha Julie NicUilleim fhathast glè ghnìomhach ann an dà chuid tachartasan thar-dùthcha agus rèisean rathaid. Tha i cuideachd air pàirt a ghabhail ann am farpaisean eadar-nàiseanta trì-tachartasan dha seann-eòlaichean.<br /> <br /> Tha Dawn ktichen pòsta aig ruitheadar 400m eadar-nàiseanta cuideachd, Brian Whittle, a dh'fhàs ainmeil airson a bhròg a chall anns an rèis phàirteach 4 x 400m fhad 's a bhuannaich iad bonn òir ann an Àrd-fharpais na h-Eòrpa ann an 1986.<br /> <br /> Bhaunnaich Dianne NicCoinnich (Brand mus do phòs i) bonn òir ann an 4 x 400m ann an Àrd-fharpais an t-Saoghail do Sheann-eòlaichean agus tha i a-nis na rùnaire air Harriers Inbhir Nis a thuilleadh air a bhith na coidse do phrìomh lùth-chleasaichean leum àrd agus ruith goirid a' chluba.<br /> <br /> [Taing do Theàrlach Bannerman airson an fhiosrachaidh seo.] <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>