Ùrnaighean Gàidhlig 6
GB1796_SINCLAIR_GAELICPRAYERS_06
ùrnaighean

Gu robh an Tighearna maille ruibh agus ri do spioradsa. Dèanamaid ùrnaigh:-

(A' cho-ùrnaigh.)

(Leasan an t-seann tiomnaidh:) Tha leasan an t-seann tiomnaidh sgrìobhte ann an leabhar ........... anns a' ............chaibideil, a' tòiseachadh aig a ............rann. (Faodar salm, laoidh no cainnteag a sheinn no a ràdh.)

(An litir:) Tha an litir sgrìobhte ann an leabhar ........... anns a' ............chaibideil, a' tòiseachadh aig a ............rann. (Faodar salm, laoidh no cainnteag a sheinn no a ràdh.)

(An soisgeul:) Tha an soisgeul naomh sgrìobhte anns an t-soisgeul a-rèir........... anns an .............caibideil, a' tòiseachadh aig a .............rann. Glòir dhutsa a Thighearna.

(An-dèidh an t-soisgeil:) Buidheachas dhutsa, a Thighearna, airson do shoisgeil ghlòirmhoir seo.

(An searmon:)

( Leanaidh a' chreud Didòmhnaich agus air làithean nam fèilltean mòra. )
Tha mi 'creidsinn ann an aon Dia, an t-Athair uile-chumhachdach, cruthadair nèimh agus talmhainn, cruthadair gach nì fhollaisich agus neo-fhollaisich.
Tha mi 'creidsinn ann an aon Tighearna, Iosa Crìosd, aon ghin mhic Dhè, a rugadh bhon Athair roimh gach linn, Dia bho Dhia, solas bho sholas, fìor Dhia bhon fhìor Dhia, gionte chan ann dèanta, den aon shusbaint ris an Athair leis an do rinneadh a h-uile nì. Thàinig e nuas às na flaitheas air ar son-ne, clann daoine, agus gus ar sàbhaladh. Ghabh e colann daonda den òigh Moire leis an Spiorad Naomh agus rinneadh e na dhuine. Air ar son-ne cuideachd, fo Phontius Pìleat, cheusadh e. Dh'fhuiling e bàs agus thiodhlaiceadh e. Dh'èirich e an treasaibh latha bho na mairbh, mar a dh'ìnnseadh anns na sgrioptairean roimh làimh agus chaidh e suas do nèamh. Tha e na shuidhe air deas làimh an Athar, agus thig e a-rithist le glòir a thoirt breith air bheotha agus air mhairbh. Air a rìoghachd cha bhi crìoch.
Tha mi 'creidsinn anns an Spiorad Naomh, an Tighearna, tabhairtear na beatha, a tha a' tighinn bhon Athair agus bhon Mhac, a thathas ag aoradh is a' glòireachadh maille ris an Athair agus ris a' Mhac, a labhair tro na fàidhean.
Tha mi 'creidsinn anns an aon Eaglais naoimh Chaitligich agus Abstolaich. Tha mi ag aideachadh aon bhaisteadh gu maitheanas pheacannan agus tha mo dhùil ri aiseirigh nam marbh agus ri beatha an t-saoghail a tha ri tighinn. Àmen

ùrnaighean; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Gaelic Prayers