Cairt-phostachd MhicIain: Pìobaire
KIGHF_MCIAN_1

Applied externally it has never failed to kill.

Acid Drop'

obair; luchd-ciùil; pìoban; a' phìob-mhòr; ìocshlaintean; leigheas

R.R. McIan Illustrations

Tha a' chairt-phostachd seo gun tiotal, stèidhichte air obair an neach-ealain R R MacIain, na pàirt de chruinneachadh de chairtean aig Taigh-tasgaidh Tuath na h-Alba, Cinn a' Ghiùthsaich. Tha e a' sealltainn dithis chloinne agus an cù ag èisteachd ri pìobaire, fhad 's a tha boireannach a' fighe ri cùl an deilbh. Chaidh teachdaireachd a sgrìobhadh le làimh greis an dèidh seo air a' chùl:<br /> <br /> 'Regret to hear of your dog's condition.<br /> Fleas are bad, & I can never forget the Great War type of crawler, but hedgehogs! It must be terrible trying to scratch them off - poor dog.<br /> <br /> The Antidote<br /> Partin Bree & Powsowdie<br /> mixed in equal proportions<br /> & allowed to ferment in<br /> a coos bledder<br /> Applied externally it has never failed to kill.<br /> <br /> Acid Drop'<br /> <br /> 'S e brot Albannach traidiseanta de chrùbag a th'ann am 'partan bree', is brot de cheann chaora a th'ann am 'powsowdie'. Tha an t-ùghdar a' moladh gum bi am measgachadh air a bhrachadh ann an aotroman bà