Caoraich Suffolk
neo-aithnichte
Suffolk Sheep

Caoraich Suffolk

caoraich

Jimmy Nairn & Son

Gu ruige meadhan an 18mh linn cha robh caoraich air a' Ghàidhealtachd ach airson adhbharan an taighe. Fhuaradh a-mach gum b'urrainn do chaoraich a bhith a-muigh sa gheamhradh, agus an uair sin chuireadh iad an àite a' chruidh dhuibh a bha air innsean na Gàidhealtachd. Fhuair na caoraich làmh-an-uachdair air eaconamaidh na Gàidhealtachd gu ruige deireadh an 19mh linn. B'iad na caoraich dhubh-cheannach Linton a' chiad seòrsa a thàinig ann an àireamhan mòra, agus às an dèidh thàinig caoraich mhaola mar thoradh air deuchainnean a rinn Sir Iain Sinclair Ulbster, Gallaibh.<br /> <br /> Bha gineadh eadar na h-othaisgean Norfolk Horn agus na reitheachan Southdown mu chuairt Bury St Edmunds, agus ghin iad na caoraich Southdown Norfolks, no san àite sin, "Black faces". Ràinig Alba airson a'chiad uair ann an 1895 <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>