Cur a' Bhuntàta
neo-aithnichte
Growing Potatoes

Cur a' Bhuntàta

am buntàta; pòr; tuathanachas; obair a' ghàrraidh; achaidhean

Jimmy Nairn & Son

Thathar air a bhith a' cur a' bhuntàta air a' Ghaidhealtachd bhon 17mh linn deug. Ann am meadhan an ochdaimh linn deug, dh'fhàs talamh-àiteachaidh gann mar thoradh air na caoraich, rud a dh'fhàg gun robh a' chuid a bu mhotha den tuath ann urra ris a' bhuntàta. Bha gaiseadh a' bhuntàta ann an 1845 agus 1846 na bhuille chruaidh dhan a' Ghaidhealtachd. Ri linn cobhair bhon riaghaltas agus beagan cuideachaidh bho na h-uachdarain cha robh an uimhir a chaochail cho àrd agus a bha ann an Eirinn. Dh'èirich tòrr imrich ge-tà agus fuadaichean eile mar thoradh air a' ghort.<br /> <br /> Anns an dealbh seo, chìthear tuathanach sna 1950an ag obair ann an dail-buntàta. Tha e a' sgrìobadh na h-ùrach gus a sgaoileadh agus gus luibhean sam bith a dhèanadh cron air a' bhàrr aige sguabadh air falbh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>