Taigh Croite
neo-aithnichte
Ughdarras nan Croitearan
Aithisg Napier
Croft House

Taigh Croite

croitean; croitearachd; togalaichean; taighean-croite; talamh; màil; Ughdarras nan Croitearan; Aithisg Napier

Jimmy Nairn & Son

Dealbh de dh' fhireannach agus de bhoireannach taobh a-muigh taigh-croite anns na h-Eileanan Siar. Cha b' e taigh a bh' ann an croit ach pìos talmhainn. Mar as trice b'ann leis a' chroitear fhèin a bha an taigh aige ach cha bhiodh an talamh aige ach air màl. Bhiodh màl air a phàigheadh do dh' uachdaran agus bhiodh cuid de thalamh coitcheann a' bhaile aige cuideachd, còmhla ri na croitearan eile. Cha robh còirichean-fearainn sam bith aig a' chroitear leis an t-siostam seo agus dh'fhaodadh uachdaran am fuadach às nan togradh e. Ann an 1883 chuir an Riaghaltas an dreuchd Coimisean Rìoghail gus Ceasnachadh mu Chòirichean nan Croitearan, fon ainm Aithisg Napier. As dèidh Aithisg Napier chaidh Ùghdarras nan Croitearan a chur air bhonn gus dèiligeadh ri fiachan màil, màl cothromach, airgead dìolaidh agus meudachadh chroitean <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>