TIOTAL
Seumas Griogair, Pròbhaist Inbhir Nis a' sgrùdadh Caismeachd Crìochnachaidh, Armlann nan Camshronach,, 1953
PAN4_20
1953
J Nairn
20164
Probhaistean
Parèidean Crìochnachaidh
arm
Rèisimeidean Gàidhealach
armailteach
sgrùdaidhean
parèidean
Seumas Griogair
Provost Grigor of Inverness inspects a Passing-out Parade at the Depot of The Queen's Own Cameron Highlanders, 1953

Nuair a chaidh Armlann nan Camshronach ath-stèidheachadh ann an Gearastan nan Camshronach, Inbhir Nis às dèidh an dara cogaidh, bha dlùth cheangal ann eadar an Rèisimeid agus Borgh Rìoghail Inbhir Nis. Rinn am Pròbhaist Seumas Griogair a dhìcheall gus an ceangail seo a bhrosnachadh agus air 6 Lunastal 1953 chaidh Saorsa a' Bhorg Rìoghail a thoirt do Mhàthair na Banrigh agus do na Camshronaich ann an Seirbheis ann an Inbhir Nis. Chuir am Pròbhaist Griogair air Cuach Ghriobair air dòigh cuideachd duais airson an t-saighdeir ùir a b' fheàrr anns gach buidheann de shaighdearan ùra. Anns an dealbh seo, chithear a' Chaismeachd Crìochnachaidh aig an 8mh buidheann de shaighdearan ùra ann an 1953 far an tug Am Pròbhaist Griogair a' chuach don t-Saighdear Chumanta I MacBhàthair. Anns an deilbh, chithear am Pròbhaist a' sgrùdadh na Caismeachd còmhla ris a' Chaiptean PAW Allan.

1950an

Probhaistean; Parèidean Crìochnachaidh; arm; Rèisimeidean Gàidhealach; armailteach; sgrùdaidhean; parèidean; Seumas Griogair

Jimmy Nairn & Son