Balach beag a' coimhead air caismeachd aig Gearastan nan Camshronach
J Nairn
parèid
meàrrsadh
Camshronaich
A small boy watching a parade at Cameron Barracks

Anns an dealbh seo, tha balach beag a' coimhead air a' Chaismeachd Crìochnachaidh aig saighdearan ùra ann an Gearastan nan Camshronach, Inbhir Nis, Armlann Rèisimeideach Camshronaich na Banrigh. Is docha gur e mac an dealbhadair a th' anns a' bhalach. Chaidh tòiseachadh air an gearastan a thogail ann an 1986 nuair a chaidh co-dhùnadh fon sgeama 'localisation' gum bu chòir armlann maireannach agus sgìre airson fasdadh saighdearan a bhith aig gach rèisimeid. Nuair a chaidh planaichean airson ath-leasachaidhean airm ainmeachadh ann an 1881, chaidh Siorrachd Inbhir Nis a thoirt do na Camshronaich. A chionn 's nach robh an gearastan ann an Inbhir Nis deiseil aig an àm, bha an t-armlann stèidhichte ann an Dùn Deòrsa còmhla ri Armlann nan Gàidheal Sìophortach fad còig bliadhna gus an robh Gearastan nan Camshronach deiseil ann an 1886. B' e Gearastan nan Camshronach Armlann nan Camshronach gu 1960 nuair a chaidh na h-armlannan rèisimeideach uile a dhùnadh mar phàirt de ghearraidhean anns na feachdan armaichte. Às dèidh 1960, bha prìomh-oifisean Gàidheal na Banrigh fhathast stèidhichte ann an Gearastan nan Camshronach agus is e HQ Breatannach nan Gàidheal (4mh Buidheann-chatha de Rèisimeid Rìoghail na h-Alba) a th' ann fhathast.

1950an

saighdearan; airm; mailisidh; na rèiseamaidean Gàidhealach; balaich; parèid; meàrrsadh; Camshronaich

Jimmy Nairn & Son