Obair boireannaich air an rèile aig àm a' chogaidh
GB1796_SINCLAIR_HIGHRAILWAY_09
A Dàrna Cogadh Mòr
còmhdhail

Get Adobe Flash player

Rè an Dàrna Cogaidh bha rèile na Gàidhealtachd air leth cudromach ann a bhith a' gluasad bathar gu agus air falbh bho ionadan cabhlaich, raointean itealain; dìon a' chosta; agus ionadan solarachaidh tron sgìre. Bha boireannaich ag obair air na loidhnichean-rèile an àite an luchd-soidhne; clèirich; luchd-glanaidh nan èinnseanan agus dorsairean a bha air an gairm. Anns an earrainn labhairt seo, tha tè a b' àbhaist a bhith ag obair air an rèile a' cuimhneachadh air cuid dhen obair a bha aice.

'I enjoyed it very much; it was a busy job. You were kept all the time, you know, you're very busy. There was a lot of things you had to do; you had to do the shunting; we'd to go from one box to the other, you know; change the signals; go up, clean the lamps, take them down; and you'd to remember to put the pin in the gates where the gates would get closed. But och, you got used to it. We had to go up sometimes on the top of the wagons and tie the trees up along with the Canadians, and there was quite a lot of things we had to do, really. We had to clean out the booking office and clean out the waiting rooms. We had all that to do'

A Dàrna Cogadh Mòr; còmhdhail; claistinneach

Bill Sinclair Audio: Highland Railways