Sgioba Iomain
neo-aithnichte

Sgioba Iomain

NEO-AITHNICHTE

camanachd; spòrs; cupannan; sgiobaidhean; comainn; camain

Jimmy Nairn & Son

Club Camanachd MhicShimidh ann an 1953. Am measg nan duaisean a tha mu choinneamh na sgioba tha Cupa na Camanachd agus Cupa MhicThàmhais. <br /> <br /> Chaidh an dealbh seo a chleachdadh le Ùisdean MacIllInnein anns an leabhar aige 'Shinty!' (Balnain Books 1993). Tha e a' toirt seachad ainmean buill an sgioba is na comataidh mar a leanas: <br /> <br /> Sreath cùil (clì gu deas): A.Reid, W. Harrison, G. Ross, T, Pirrie, W. MacLean, J. Fraser, D. Bruce.<br /> <br /> Treas sreath (clì gu deas): R. Cameron, D. MacKenzie, C. MacRae, A. Grant, T. Fraser (goal), J. Morrison, L. MacLaren, A. MacRae, R. Fraser.<br /> <br /> Dàrna sreath (clì gu deas): D. Thow, G. Anderson, A. MacLaren, A. MacKinnon, D. Kirkwood, A. MacKenzie, W. Cowie, C. MacKenzie.<br /> <br /> Sreath aghaidh (clì gu deas): S. MacRae, D. Campbell, A. Thow, W. MacLean <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>