Ministear aig càrn-cuimhne Iain Cobb, faisg air Druim na Drochaid
Druim na Drochaid
bàtaichean-astair
cunntasan-astair
Loch Nis
Minister at John Cobb Memorial Cairn, nr Drumnadrochit

1950an

Druim na Drochaid; Inbhir Nis; Iain Cobb; cuimhneachain; càrnain; bàtaichean-astair; cunntasan-astair; Loch Nis

Jimmy Nairn & Son

Ministear a' leughadh bhon Bhìoball aig seirbheis do dh' John Cobb, aig a' chàrn-cuimhne, faisg air Druim na Drochaid. Suidhichte ri taobh an A82, trì mìle gu leth a deas air Druim na Drochaid, thogadh an càrn seo mar chuimhneachan air beatha agus buadhan John Chobb, a chaill a bheatha san t-Sultain 1952, fhad 's a bha e a' feuchainn ri cunntas-astair uisge an t-saoghail a bhriseadh.<br /> <br /> Thog muinntir Ghlinn Urchadain an càrn air a bheil aghaidh umha a rinn Seòras Bain. Tha sgrìobhte air: On the waters of Loch Ness John Cobb, having travelled 206 m.p.h. in an attempt to gain the world's speed record, lost his life in this bay, Sept 29th, 1952. This memorial is erected as a tribute to the memory of a gallant gentleman by the people of Glen Urquhart. Urram don treun agus don iriosal.' <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>