Sgioba Camanachd na Manachainn
Beauly
sgiobannan
Beauly Shinty Team

iomain; geamannan; spòrs; sgiobannan

Jimmy Nairn & Son

Chaidh aithneachadh o chionn ghoirid gur e an ìomhaigh seo Sgioba Camanachd na Manachainn, a bhuannaich Co-fharpais Òigridh na h-Alba agus Co-fharpais Òigridh Ceann a Tuath na h-Alba 1953/54.<br /> <br /> 'S iad na cluicheadairean - Sreath Cùil (clì gu deas) Jimmy Ward, Iain Foirbeis, Sandy Hercher, Jockie MacCoinnich, Don Friseal, Gerald Grannd agus Alasdair Sellar. Sreath Aghaidh (clì gu deas) Alasdair Mearns; Iain Ailig Moireasdan, Coinneach Ros (Caiptean), Uilleam MacIlleathain agus Daibhidh MacIlleathain.<br /> <br /> Thathar air a bhith a' cluich camanachd anns a' Ghàidhealtachd airson linntean, le eadar-dhealachaidhean anns gach sgìre. Chaidh Comann na Camanachd, a tha a' riaghladh an spòrs, a stèidheachadh ann an Cinn a' Ghiuthsaigh ann an 1893. Rinn iad riaghailtean coitcheann airson a' gheama <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>