Aiseag Fòghlais, faisg air a' Bhaile Ùr
Fòghlais
Foulis Ferry, near Evanton

Bha aiseag eadar Fòghlais agus sgìre Ruigh Sholais air an Eilean Dubh gu deireadh an 19mh linn.

Bàtaichean iasgaich; Aiseag Fhòghlais; iasgach; Rudha Àird Ilidh; Am Baile ùr; sloc gràin

Jimmy Nairn & Son

Aiseag Fòghlais, faisg air a' Bhaile Ùr, siorrachd Rois. Tha e an-diugh air ath-chruthachadh agus air ainmeachadh mar 'Taigh Stòir Fhòghlais'. Chaidh a thogail anns an 18mh linn deug agus a tha e air a dhìon aig ìre A. B'àbhaist gràn a bhith ga chumail ann agus b'e girneil no taigh màil a bhiodh aca air. B' àbhaist girneilean a bhith cumanta ris a' chladach ann an Ros an Ear agus Cataibh.<br /> Bha aiseag eadar Fòghlais agus sgìre Ruigh Sholais air an Eilean Dubh gu deireadh an 19mh linn.<br /> <br /> B'e 'Zulu' a chanadh iad ri bàta mar seo. Tha I seo air a dhol a dhìth air a' chladach aig Aiseag Fòghlais, faisg air a' Bhaile Ùr, ann an Siorrachd Rois. Chaidh I a dhìth aig àm a' chiad chogaidh nuair a dh'fhalbh na h-iasgairean dhan chogadh. An dèidh a' chogaidh cha do thill na h-iasgairean, no bha bàtaichean ann nas fheàrr na Zulus agus chaidh am fàgail gus an do ghrod iad. Tha pìosan de dhà bhàta eile rim faicinn aig Gob Àird Ilidh agus tha clàir agus acfhainn air a' chladach aig Fòghlais <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>