Seann Eaglais na Gàidhlig air Sràid na h-Eaglaise ann an Inbhir Nis
J Nairn
Eaglais Shaor nam Manach Liath
An t-Eaglais Shaor
bùithtean leabhraichean
The old Gaelic Church on Church Street in Inverness

1950an

eaglaisean; Sràid na h-Eaglaise; eaglais na Gàidhlig; Eaglais Shaor nam Manach Liath; An t-Eaglais Shaor; bùithtean leabhraichean

Jimmy Nairn & Son

Seann Eaglais na Gàidhlig air Sràid na h-Eaglaise ann an Inbhir Nìs. Chaidh an eaglais a thogail ann an 1649, a h-ath-thogail ann an 1792-3 agus a-rithist ann an 1822. Chaidh atharraichidhean a dheànamh air an togalach eadar 1885 agus 1887. Chaidh solas gas a chur dhan eaglais ann an 1827 agus dh' fhaodar seirbhisean a chumail anns an fheasgair an uairsin. 'S ann an seo a bha a' chiad sheirbheisean Beurla sa bhaile. Anns na bliadhnaichean an dèidh sin bha coithional Eaglais na Gàidhlig ag aoradh ann an Eaglais Mhoire ann an Dail an Eich agus b' e Eaglais nam Manach Liath an t-ainm a chaidh a thoirt air an togalach air Sràid na h-Eaglaise. 'S e bùth leabhraichean a tha ann an-diugh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>