A' feuchainn còta
neo-aithnichte
Trying on a coat

A' feuchainn còta

aodach; bùthan

Jimmy Nairn & Son

Chan eil fios againn cò iad, ach tha coltas gu bheil iad toilichte leis a' chòta. 'S e Seumas Nairn, an dealbhadair à Inbhir Nis, a thog an dealbh seo anns na 1950an. Ma tha thu ag aithneachadh na deilbh, no duine sam bith a th' innte, bhiomaid ro thoilichte cluinntinn bhuat.<br /> <br /> Bha ùrachadh ann an ùidh ann an aodach anns na 1950an, oir bha iad air an cuibhreannachadh ann am Breatainn eadar 1940 is 1949. Cha robh ach beagan aodaich ri fhaotainn aig àm an Dara Cogaidh is na bliadhnaichean às a dhèidh, is bha leabhraichean-chuibhreann aig daoine, a' ceadachadh dhaibh beagan a cheannach. Rinn seo cinnteach gun robh an t-aodach a bh' ann air a roinn ann an dòigh a bha cothromach. Chaidh stoidhlichean ùra a chruthachadh, nach robh a' cleachdadh uiread de stuth, is bhathar a' brosnachadh dhaoine gus 'make do and mend' far an gabhadh sin a dhèanamh <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>