Taisbeanadh Àiteachais an Eilein Duibh
PAN_17_BLACKISLESHOW2
The Black Isle Agricultural Show

ROS: Urrath

taisbeanaidhean àiteachais; crodh; An t-Eilean Dubh; A' Chananaich; sprèidh

Jimmy Nairn & Son

Chaidh Comunn Thuathanach an Eilein Duibh a stèidheachadh sa Mhàrt 1836 agus, san Dàmhair dhen bhliadhna sin, chum iad taisbeanadh de sprèidh sa Chananaich. B' e seo ciad Taisbeanadh Àiteachais an Eilein Duibh. Bha e soirbheachail agus tha e air a chumail gach bliadhna bhon uair sin (ach 1914-18). Bho 1850 bha an taisbeanadh air a thoirt air adhart chun an Lùnastail seach gun robh e a' còrdadh ri daoine cho mòr agus chaidh cur-seachadan eile an cur ris a' phrògram.<br /> <br /> Gu ruig an Dàrna Cogadh chaidh an fhèill a chumail timcheall na Cananaich agus Baile Dhonnchaidh (Rosehaugh). O 1948 ghluais e timcheall air grunn tuathanais. An-diugh tha e air a chumail aig a' Bhlàr Dhubh.<br /> <br /> Chaidh a thoirt do ar n-aire o chionn ghoirid gun deach an dealbh-camara seo a thogail ann an 1955, nuair a bha an fhèill air a cumail aig Tore Mains, ann am paraiste Chill Earnain. <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu: <a href="mailto: photographic.archive@highlifehighland.com">Highland Photographic Archive</a>